Kako optimizirati spletno stran

Kako lahko sami optimiziramo svojo spletno stran ?

Če imate svojo spletno stran verjetno veste kaj je optimizacija spletnih strani in brez nje je na spletni strani zelo malo organskega obiska in če ni obiska imate lahko zelo lepo spletno stran pa vam nič ne koristi ker jo nihče ne vidi. Kako optimizirati spletno stran, da pridobite nekaj obiska pa si lahko ogledate v nadaljevanju.kako optimizirati spletno stran

Osnove kako optimizirati spletno stran ?

Če se boste držali teh osnovnih navodil boste že veliko pripomogli do boljših mest v iskalniku Google.

1.Tehnična strani

 • Pravilno poimenujte URL naslove to pomeni, da naj bojo kratki in jasni primer: www.vašadomena/stran
 • Naslov spletne strani ali pod strani naj bo povezan s ključno besedo, ki je pomembna za vašo spletno stran.
 • Meta opis to je opis spletne strani, ki naj bo dolg od 150 – 170 znakov s presledki. V opisu se mora obvezno pojavit vaša ključna beseda.
 • Pri registraciji nove domene uporabite vašo glavno ključno besedo v domeni in ime podjetja, če le ni to vse skupaj predolgi naslov. Tudi domena naj bo kratka in z nekim pomenom.

2. teksta ali vsebine na spletni strani

Vsebina na spletni strani ima zelo velik pomen kar se v veliki večini lastniki spletnih strani ne zavedajo.

 • Vsebina na spletni strani mora biti Unikatna v njo morajo biti vključene vse ključne besede, ki so pomembne za našo stran.
 • Vsebina mora biti sveža in z neko dodano vrednostjo, da je zanimiva za obiskovalce in da obiskovalec, ko jo prebere dobi neko informacijo, ki jo išče.
 • Slike, ki jih objavite na spletni strani opišite z vašim ključnim besedami.
 • Redno napišite nekaj novega za vašo spletno stran, da s tem pridobi na vrednosti in tudi obiskovalci se veliko raje vračajo, če vidijo vedno nove vsebine.
 • Veliko pa vas ne ve kaj novega bi pisali na spletni strani ampak vedno se v vsakem podjetju nekaj dogaja o čem lahko pišete lahko tudi odgovore na vprašanja, ki vam ga postavijo vaše stranke. Tudi, če daste vsaj kakšno novo sliko vsak mesec z dobrim opisom pa je tudi že nekaj novega na strani.

3. Povezave na spletni strani

Povezave so zelo velikega pomena za spletno stran, da so strani med sabo povezane. Poznamo dve vrsti povezav Notranje interne in pa zunanje povezave iz drugih spletnih strani, ki kažejo na našo spletno stran.

 • Notranje interne povezave so povezane z sorodno vsebino na spletni strani.
 • Zunanje povezave pa pridobimo od drugih spletnih strani, če nas kdo na svoji spletni strani omeni in doda povezavo od vaše strani. To pa naredi le. če imamo kaj koristnega na svoji spletni strani, ki bi zanimalo še koga drugega.

To so neka osnovna in kratka navodila kako optimizirati spletno stran na hitro. Če se boste držali zgornjih navodil se vam bodo mesta v iskalnikih sigurno izboljšala. Vedno morate upoštevati, da so uporabniku prijazne strani z veliko informacijami, ki uporabnika zanimajo.

WordPress theme: Kippis 1.15